woensdag 11 juli 2012

Rokje voor de zomer

Kindjes worden toch zo rap groot, hier zijn we alweer toe aan een nieuwe kleertjes. Ik maakte een rokje met fronsen zoals ik het geleerd heb (allemaal rokjes uiteraard waar haal je anders de mosterd) maar volgde het patroon niet echt op de voet want de stof die ik gebruikte komt uit een oud kleed die mijn schoonmoeder doneerde, en ik kon de zoom gebruikten als tailleband. ( ik weiger te knippen in mooie stofjes als ik er nog niet zeker van ben dat ik achteraf iets moois in de plaats krijg) beginnelingen beginnen bij het begin en dat zijn afgedankte kleren omtoveren tot iets nieuws. Ik heb dinsdag een T-shirt van meneer compleet naar de knoppen geholpen (sst niet zeggen ik heb het bewijsmateriaal vakkundig laten verdwijnen) en ben nu zeer voorzichtig met waar ik mijn schaar in zet. Dat knippen dat gaat me vlotjes af, daar niet van... t is het stoppen met knippen waar ik moeite mee blijk te hebben.

SOIT

het rokje:


valt nog mee é?
dingen die u niet ziet op de foto ( die zijn er echt wel altijd hoor):
-ik had paspel te kort ( ik knipte de paspel ZELF te kort uiteraard)
-het is nogal compleet doorzichtig dus moet ik het voeren en dat heb ik nog nooit gedaan...
-het is te lang, maar ik heb er ook nog geen zoom in genaaid omdat ik eerst wou zien hoe het paste op mijn dochter

zo dus:te lang, maar dat valt snel op te lossen.
Dat voeren, dat zal een iets moeilijkere taak worden, ik zei het al, ik volgde het patroon niet zoooo nauwkeurig... mss maak ik het best gewoon een aparte onderrok met elastiek...zo moet ik niet alle rokjes uit fijne stof voeren maar steek ik er gewoon die rok onder...oftewel voer ik het niet é, mijn dochter is nog geen 2, ze kan daar gerust mee wegkomen op een zonnige zomer dag.


Volgende project is de Heidi&Finn Cowl Neck jumper dress die ik al eens maakte maar nu in lichtere tricot die ik hier nog liggen heb. T is niet dat het hier te warm is voor Cowl neck jumpers... ik voorzie geen grote problemen bij dit project, ik maakte er al 3 en heb nu zo wel alle fouten gemaakt die ik kon maken. Binnenkort dus de perfecte heidi&flinn jurk hier te zien... hopelijk

Foto's van het T shirt dat ik vermoorde zal ik u besparen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten